Filosofie

De filosofie van depianostemmer.net: Speelplezier!

Er zijn piano’s en vleugels in veel verschillende soorten, maten en staten. Ik heb er in de loop der jaren zeer bijzondere voorbeelden van gezien. Van enorme bakbeesten tot hele kleine pianootjes, van prachtige concertvleugels tot veredelde plantenbakken, ik kom van alles tegen.

Het is altijd mijn doel om er, binnen de mogelijkheden van het instrument en haar eigenaar, een zo mooi mogelijk resultaat uit te halen.

De meeste instrumenten zijn er bij gebaat om elke twintig tot dertig jaar grondig gerestaureerd te worden. Maar dit behoort niet altijd meteen tot de mogelijkheden. Toch is er naast het regelmatig stemmen van uw instrument vaak meer mogelijk dan u wellicht denkt.

Ik maak desgewenst naast het regelmatig stemmen samen met u een onderhoudsplan dat bij uw budget past. Soms is het, bijvoorbeeld bij een instrument met een aantal vastzittende toetsen, in eerste instantie voldoende om alleen deze plaatselijke problemen te verhelpen in plaats van een hele onderhoudsbeurt voor het mechaniek uit te voeren. Of is een instrument met zeer oude snaren bijvoorbeeld behoorlijk in toonhoogte gezakt, dan is het vaak nog wel goed mogelijk het op die hoogte weer mooi te stemmen in plaats van het helemaal opnieuw te besnaren. Let wel, de goedkoopste oplossing is natuurlijk niet vaak de beste, maar het hoeft ook niet altijd meteen rigoreus. Vaak is er met een paar uur werk al heel veel te verbeteren aan de klank en de speelaard van uw instrument. En daar gaat het altijd om: speelplezier!

depianostemmer.net Bos en Lommerweg 311-3 1055 DZ Amsterdam Tel. +31(0)6 47 966 956